tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 22. luukku

Päivä tallilla

Herätyskello soi tänään, kuten yleensä muinakin arki-aamuina klo 6.00. Kasvojen hoidon ja meikkaamisen ja kissojen ruokinnan jälkeen lähden ajamaan kohti tallia. Talli sijaitsee meidän iskän pihassa ja sinne ajaa noin 20 minuuttia. 

Tallilla olen vähän yli 7. Suunnistan sujuvasti pimeällä pihalla autolta tallille. Ensimmäisenä käyn antamassa hevosille heinät. Fasua ei näy pihalla vaan se odottelee karsinassa ja kurkistelee oviliuskojen välistä kun kuulee minun tulevan. Hevosten syödessä heiniään menen itse talolle syömään aamupuuron.Klo 8 annan hevosille muut rehut ruokakuppeihin. Haen ämpäreillä pannuhuoneesta lämmintä vettä tarhoihin ja laitan pellavansiemenet tekeytymään iltaa varten. Tarkastan tallin lämpötilan ja kirjaan sen sekä ulkolämpötilan päiväkirjaan. Tallissa tänä aamuna +10°C ja ulkona +6°C. Laitan Fasun iltaruoat valmiiksi. Olen avannut Fasulle tarhan portin ja se kävelee sinne itsenäisesti. Essin talutan pihattotarhaan.


Seuraavaksi puhdistan karsinat, pihattotarhan ja isot tarhat. Nipa-kissa tulee seurakseni kun puhdistan tarhoja. Klo 9.30 laitan päiväheinät valmiiksi.

Essin karsina, likainen ja putsattu.

 
Fasun karsina, likainen ja putsattu.

Käyn talolla vaihtamassa ratsastushousut. Otan Essin karsinaan ja annan sille tupon heinää. Fasu odottelee jo portilla. Talutan sen hoitotilaan. Harjaan Fasun, puhdistan kaviot ja laitan suojat jalkoihin. Vaihdan itselleni ratsastussaappaat ja laitan kypärän päähän. Laitan Fasulle satulan ja suitset ja talutan sen ulos.

 


Mennään kentällä noin 50 minuuttia. Alkukäyntien jälkeen tehdään muutamia pysähdyksiä. Tehdään päätyihin ympyrät ja pitkillä sivuilla mennään avoa. Siirrytään raviin, Fasu yskähtää alkuravissa kaksi kertaa. Se myös jumittaa pari kertaa ravista käyntiin. Kyllä, meillä on taas mahaongelmia, niistä lisää myöhemmin. Ravissa mennään ympyröitä ja kiemuroita. Laukataan pääty-ympyrällä. Oikeaan kierrokseen tulee ensin monta väärää nostoa. Onnistuneen laukannoston jälkeen jatketaan ravia. Annan Fasun venyttää kaulaansa. Tehdään muutamia ympyröitä ja siirrytään käyntiin. Loppukäyntien jälkeen mennään tallille. Otan Fasulta varusteet ja harjaan sen. Laitan villaloimen koska Fasu on hiukan nihkeä hiestä. 

 
Talutan Fasun tarhaan ja haen sille lämmintä vettä. Päästän Essin ulos. Laitan Essin päiväheinät valmiiksi heinäverkkoon karsinaan. Essi syö päiväheinät sisällä, koska se syö maata tarhassa jos sitä ei ole vahtimassa.Aurinko näyttäytyy hetken.

 
Klo 11.30 menen talolle syömään ja vaihdan vaatteet. Klo 12 otan Essin sisälle syömään ja laitan sille loimen jossa on Back On Track selänlämmitin. Avaan portin jotta Fasu pääsee syömään pihattotarhaan. Otan villaloimen pois. Tämän jälkeen pääsenkin lähtemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti