torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 17. luukku

Fasun ruokinta

Fasu saa heinät 4 kertaa päivässä; klo 7, 12, 16 ja 20. Noista ajoista joustetaan tarvittaessa puoli tuntia. Heinää Fasu saa nyt yhteensä 11 kg. 5 kg illalla ja loput muina ruokinta-aikoina 2 kg annoksina. Meillä syötetään Prohay-säilöheinää, joka on luonnonmukainen ja sulava timotei-pohjainen heinä. Heinä on laadukasta, virheetöntä ja täysin pölytöntä. Heinää tilataan lavoittain ja joka lavassa on mukana rehuanalyysi.Muut rehut syötetään kaksi kertaa päivässä; aamulla ja illalla, noin tunti heinien jälkeen. 


Marstall Sinfonie on luonnon yrttirehu, joka on koostumukseltaan myslinomainen. Se avaa hevosen hengitystiet ja lisää yleistä hyvinvointia.Krafft Miner Blå Pellets on tasapainotettu, maistuva kivennäisrehu. Se sisältää normaalissa rasituksessa olevan hevosen perustarpeen vitamiineja, kivennäisiä ja hivenaineita. Chian siemenet:

- Kasvikunnan korkein omega-rasvahappopitoisuus, joka auttaa hevosta saamaan kiiltävän turkin ja hyväkuntoiset jouhet.

- Sisältää reilusti hyvälaatuista proteiinia ja on hyvä valkuaislisä. 

- Geeliytyvät siemenet tukevat suoliston hyvinvointia. Geeli muodostaa suoliston pintaan suojaavan kalvon, joka edesauttaa vatsan toimintaa. 

- Tasaa verensokeria ja hidastaa hiilihydraattien prosessointia ja imeytymistä suolistossa. Siementen runsas kuitupitoisuus aktivoi suolen toimintaa. Siemenet + aktiivinen suoli kuljettavat hiekkaa pois hevosen elimistöstä. 

- Tukee elimistön aineenvaihduntaa ja on hyvä elimistön puhdistusruoka.Cavalor Vitaflor 365 sisältää suuren määrän elävää hiivaa ja inuliinia. Hiiva edistää hyvien bakteerien kasvua ja stabiloi suoliston ph-arvoa, jolloin ruuansulatus ja tärkeiden ravintoaineiden imeytyminen paranee. Pellavansiemeniä käytetään lähinnä suolistoparanteena. Ne sisältävät runsaasti kuituja, jotka tasoittavat suoliston toimintaa. Siemenet sisältävät myös omega3-rasvahappoja, jotka parantavat karvapeitteen kuntoa. Pellavansiemeniä ei saa syöttää kuivana, vaan niistä valmistetaan pellavansiemenlima.MSM-jauhe:

- tukemaan nivelten hyvinvointia ja liikkuvuutta
- iäkkäille hevosille ylläpitämään liikkuvuutta ja lihaksiston kuntoa
- tukemaan ja ylläpitämään kavioiden kuntoa
- tukea hengitysteiden hyvinvointiinFasu saa C-vitamiinilisää, koska MSM-imeytyy sen kanssa paremmin.Racing A-D-E Vimin on monipuolinen ja maittava vitamiiniseos erilaisten hevosten vitamiinihuoltoon. Erityisesti sisäruokintakauden vitamiinivalmiste. Lisäksi Fasu saa kuureittain Cavalorin Muscle Fittiä ennaltaehkäisemään ja poistamaan lihasten jäykkyyttä ja kireyttä.Uusimpana ruokintaan tulee tällä viikolla Krafft Lusern Pellets. Fasulla tulee helposti talvikaudella kylkiluut näkyviin, joten yritetään nyt ennaltaehkäistä sitä lisäämällä kuitujen saantia. Energiaa Fasu ei tällä hetkellä tarvitse lisää, joten toivottavasti tästä olisi apua. 


Lisäksi Fasulla on suolakivi tallissa. Vettä on tarjolla ympäri vuorokauden. Talvikaudella veden on hyvä olla mielummin lämmintä kuin kylmää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti