perjantai 10. huhtikuuta 2015

Viime viikon tunti ja käytöspohdintaa


Viime viikolla oli meidän seitsemäs tunti Fasun kanssa. Alkukäynnin jälkeen tehtiin käynnissä ympyröitä. Fasu tuntui ihan hyvältä. Lähdettiin ravaamaan ja tehtiin edelleen ympyröitä ympäri maneesia. Vasempaan kierrokseen Fasu tuntui tavalliseen tapaan jäykältä eikä rentoutunut. Jäätiin ympyrälle ja yritin taivutella ja houkutella pohkeella Fasua rennoksi, mutta ei onnistunut. Ope halusi ratsastaa hetken Fasulla ja itse katselin heidän menoaan. Hän sai nopeasti Fasun läpiratsastettua ensin käynnissä ja sitten ravissa ohjan ja pohkeen väliin niin että hevonen kulki hienosti niskasta taipuneena ja takajalat työskentelivät.

Menin itse takaisin selkään ja Fasu tuntuikin paremmalta kuin koskaan. Myös ravissa meni hienosti oikeaan kierrokseen. Jäätiin keski-ympyrälle ja tehtiin siitä suunnanvaihtoja pääty-ympyrälle. Vasempaan kierrokseen alkoi myös sujua paremmin. Lopetettiin tunti tähän onnistuneeseen suoritukseen.


Sitten huonompia uutisia. Fasu on alkanut aamuisin kiukkuilemaan, kun sitä on yrittänyt loimittaa. Se on luiminut ja potkinut. Kiinni laittaessa antaa loimittaa. Annoin eilen iltapäivällä Fasun olla vapaana karsinassa ja kokeilin loimitusta ja se onnistui ihan normaalisti. Myöskään käytävällä Fasu ei ole kiukkuillut. Outoa. Olin jo aiemmin päättänyt jossain vaiheessa taas pyytää hierojan Fasulle ja kun kuulin tuota käytöksestä varasin ajan.

Uusi tarhakaveri.

Toivon, että käytös ei johdu mahahaavaoireiden alkavasta paluusta. Fasu on kuitenkin muuten ollut normaali ja pirteä. Entä sitten se loimi? Ainut loimi mitä Fasulle on aamuisin laitettu jos on luvannut vesisadetta, on helmikuun lopulla ostamani Bucasin vuoreton sadeloimi. Siinä ei ole edessä säätömahdollisuutta, eli voisiko loimi painaa? Epäilen kuitenkin suuresti, että Fasulla on jumia lihaksissa. Onhan sillä nyt ratsastettu jo jonkin aikaa eri tavalla kuin ennen. Lihakset ovat päässeet enemmän töihin ja alkaneet muokkautua. Edessä voi olla vaikka satulan vaihto. Katsotaan mitä hieroja sanoo maanantaina ja toivon, että siitä löytyisi apu.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti