maanantai 27. huhtikuuta 2015

Keskiviikon ratsastustuntiKeskiviikkona meillä oli kahden viikon tauon jälkeen taas tunti Fasun kanssa. Aluksi ruvettiin väistämään takaosaa ympyrällä ulospäin. Vaikeaa oli, vaikka ollaan yritetty harjoitella myös itsenäisesti pohkeenväistöä. Vaihdettiin tehtävää neliöön. Aina ennen kulmaa pysähdys ja pysähdyksestä käännettiin takaosaa niin että oltiin menossa kohti uutta sivua. Tehtiin näitä väistöharjoituksia aika kauan. Oma vartaloni lähti helposti väärään suuntaan ja väistättävän pohkeen paikkaa piti siirtää taaemmas.


Sitten kevyttä ravia ja jäätiin pääty-ympyrälle. Jumpattiin asetuksilla, sisään ja ulospäin ja molempiin suuntiin. Aluksi tuntui tosi vaikealta, mutta helpottui loppua kohden. Välillä pienennettiin ja suurennettiin ympyrää. Tehtiin myös muutamia käynti-ravi siirtymisiä.


Käveltiin hetki ja alettiin laukkaamaan ympyrällä. Ensin oikeaan eli vaikeampaan laukkakierrokseen. Muutamia vääriä nostoja tuli aluksi. Oikea lapa lähti helposti punkemaan sisäänpäin, joten oli vaikeaa nostaa laukkaa. Tehtiin muutama oikea laukannosto ja vaihdettiin suuntaa. Vasempaan kierrokseen taas oikea lapa lähti ulospäin ja Fasu yritti saada itseään kentän portin suuntaan. Tähän suuntaan laukka kuitenkin oli rennompaa ja hallitumpaa.


Lopuksi kevyttä ravia ympäri kenttää ja muutamia voltteja. Fasu liikkui jo ihan hyvin hetkittäin oikeinpäin ravissakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti