perjantai 17. huhtikuuta 2015

Inhottava pohkeenväistöMentiin viime viikolla ekaa kertaa talven jälkeen ulkokentällä tunnilla. Tekstin kuvat otettu eri päivänä, mutta kuitenkin samalla viikolla. Alettiin tekemään käynnissä pohkeenväistöä,  kulman jälkeen pitkän sivun alusta väistettiin kohti kentän keskustaa. Ensin vasemmassa kierroksessa. Ei olla Fasun kanssa menty paljoa pohkeenväistöä, koska se on ollut niin hankalaa. Sain kyllä Fasun menemään kohti kentän keskustaa, mutta ilman väistöä. Vauhtia oli liikaa. Aina kun Fasu tuntui lähtevän avuilta pois, otin pysähdyksen.  Ja suoraan pysähdyksestä oikealla pohkeella sivulle. Helpommin sanottu kuin tehty. Fasu lähti peruuttamaan.


Välillä mentiin väistöä oikeaan kierrokseen jossa Fasu kyllä väisti paljon paremmin, mutta kaula tahtoi mennä helposti mutkalle. Yritin suoristaa kaulaa oikealla ohjalla. Vasempaan kierrokseen kokeiltiin tehdä ympyrää, jossa Fasun etuosa pysyisi pienellä ympyrällä ja takaosa menisi isommalla. Fasu peruutteli ja meni aivan väärään suuntaan. Otin taas pysähdyksiä ja yritin houkutella pohkeella ja raipalla takaosaa. Raippa kyllä auttoi ja takaosa alkoi pikkuhiljaa väistää. Fasu alkoi siinä sitten kuumeta kun ei tykännyt tehtävästä. Se hyppäsi kunnolla pystyyn ja olin vaan "Wouuuuuuu". Sadasosasekunnin ajan yläilmoissa ehdin miettiä mitä tapahtuu kun Fasu laskeutuu alas. Ei onneksi lähtenyt sen enempää temppuilemaan. Huh. :D Jatkettiin vielä hetki harjoitusta ja annoin pitkät ohjat.

 

Tunnin puolivälin jälkeen otin ohjat takaisin tuntumalle ja käveltiin hetki. Fasu meni mukavasti ja tuntui pehmeältä suusta. Jatkettiin kevyessä ravissa. Tehtiin ympyröitä ja jäätiin pääty-ympyrälle. Vaihdeltiin välillä pääty-ympyrältä keskiympyrän kautta suuntaa. Fasu oli taas selvästi pehmeämpi oikeaan kierrokseen. Vasempaan kierrokseen taivuteltiin ensin sisäänpäin ja sitten otettiin asetusta ulospäin, jolloin alkoi sujua paremmin. Vasemmassa kierroksessa täytyy vaan ratsastaa enemmän ulkoavuilla ja oikeaan sisäavuilla. 

Siirryttiin käyntiin ja pysyttiin edelleen pääty- ja keskiympyröillä. Käynnissä väistettiin molempiin suuntiin ympyröillä takaosaa vähän ulos. Heti kun Fasu väisti, lopetin ja menin hetken normaalisti ja pyysin taas takaosaa ulos. Sujui jo paremmin ja Fasu oli oikein kivan tuntuinen. Lopetettiin tunti tähän.

:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti