maanantai 16. helmikuuta 2015

Heppailuja


Viime viikon kuulumisia.. Maanantaina Fasu oli saanut uuden heinähäkkinsä irti tarhan putkesta. Laitoin sen vähän paremmin kiinni, mutta ei auttanut. Fasu syö heiniään niin innokkaasti että siinä menossa heinähäkki heilui ihan miten sattuu. Huomenna yritän vihdoin tehdä jalat häkkiin, jotta sen saisi tukevammin kiinni. Käytiin tunnin käynti-ravi maasto tiellä kirpakassa pakkasessa.

Tiistaina ulkona oli ihanan aurinkoista ja plussaa. Fasullakin oli kevättä rinnassa kun yritti lähteä säntäilemään tarhasta taluttaessa. Vapaapäivänä suunniteltu käyntimaasto kuitenkin sujui rauhallisesti.

Keskiviikkona nautittiin vieläkin lämpimämmästä säästä, +6°C. :) Taas Fasu oli erimieltä siitä missä askellajissa tarhasta mennään talliin. Läheiseltä hiekkakuopalta kuului pelottavia ääniä ja tukkirekka ajeli tiellä, joten päädyttiin menemään maneesissa. Halusin rauhassa keskittyä ratsastukseen. Pitkästä aikaa päätin keskittyä kunnolla ja olin päättänyt etukäteen mitä harjoitellaan. Tehtiin paljon pysähdyksiä käynnistä. Huomasi kyllä miten meistä kumpikaan ei tykkää pysähdysten harjoittelusta. Ja koska niitä ei ole tullut tehtyä, tietää miten ne sujuvat. Lopulta alkoi mennä ihan hyvin. Laitoin jalustimet kaulalle ja menin harjoitusravia. Yritettiin tehdä pysähdyksiä myös ravista, mutta ne ei oikein sujuneet. Laukattiin ympyrällä molempiin suuntiin. Fasu nostaa helposti oikeaan kierrokseen väärän laukan. Luultavasti sen puolen lihakset ovat heikommat koska ollaan menty niin paljon maastossa vasenta laukkaa. Tällä kertaa oikea laukka nousi kolmannella yrityksellä. Mentiin 1h 15min. Tallissa kylmäsin kaikki jalat ja pyyhin hiet sienellä. Kuivasin pyyhkeellä ja vein tarhaan.

Fasu nauttii auringosta.

Torstaina ratsastin Fasulla ensin metsässä noin puoli tuntia. Lunta oli niin paljon että mentiin vain käyntiä ja siinäkin oli jo hyvät hankitreenit. Tarkoitus oli mennä pelkästään maastossa, mutta pidemmällä metsässä oli taas jotain puutöitä menossa niin täytyi kääntyä takaisin. Löydettiin kuitenkin yksi uusi polku. :) Vilkuilin välillä taakseni jotta näin olivatko Fasun takasuojat vielä menossa mukana. Hangesta poistuttua molemmat suojat kuitenkin olivat tippuneet! En ollut tarpeeksi tarkkana. En viitsinyt enää hevosen kanssa lähteä niitä etsimään. Mentiin loppuajaksi pikkukentälle vähän ravailemaan. Fasulle tuli taas vähän hiki joten laitoin villaloimen hetkeksi tarhaan. Lopuksi lähdin yksin hankitreeniin etsimään suojat.

Perjantaina päästiin menemään kunnolla tunnin maasto tiellä. Fasu oli oikein mukavan tuntuinen. Laukattiin yksi ylämäki ja sen jälkeen vielä toinen pidempi pätkä. Fasu laukkasi ihanan rentoa laukkaa kaula pitkänä. Lenkin jälkeen Fasu pissasi ekaa kertaa ikinä käytävälle. :D Se ei ennen ole edes pissinyt ratsastaessa, mutta nykyään tekee sitäkin. On vissiin vanhetessaan keksinyt että niinkin voi tehdä eikä tarvitse pidätellä. :)

Lauantaina satoi lunta. Mentiin maneesissa 1h 5min. Ensin pysähdyksiä, ympyröitä ja kiemuroita käynnissä. Hetki kevyttä ravia. Sitten harjoiteltiin avotaivutusta. En todellakaan muista milloin viimeksi olisin mennyt sitä. Pitkät sivut mentiin käynnissä avoa ja lyhyet sivut harjoitusravia. Lyhyen sivun keskellä voltti. En oikein osaa sanoa miten avot meni, koska en enää muista miltä sen pitäisi selässä tuntua. Peilistä katsoessa en saanut selvää. Asetus ainakin sujui hyvin. :D Laukattiin vielä molempiin suuntiin. Tallissa hoidin Fasun ja venytin takaset.

Sunnuntaina mentiin käyntimaasto 50 min. Käytiin uudessa paikassa joka vaikutti ihan kivalta. Sinne vaan pitää mennä pätkä alfalttitietä pitkin, joten täytyy vähän varoa liikennettä. Loppumatka päätettiin mennä lumihangen kautta, muttei olisi pitänyt, koska hangen pintaan olikin tullut kova kuori. Fasu joutui työskentelemään pitääkseen tasapainonsa. Päästiin kuitenkin tallille, mutta pieni haava tuli toisen etukavion reunaan. Ei onneksi vuotanut verta. Puhdistin haavan ja vein Fasun tarhaan. 

Kävin myös hoitamassa siskoni ponin Essin, koska siskoni on kipeänä. Harjasin ponin, laitoin aamu- ja iltaruuat valmiiksi, täytin heinäverkot ja putsasin karsinan. Essiltä lähtee paljon talvikarvaa, Fasulta vasta vähän. Tosin Essillä on paljon pidempi karva.

Essin karvat. :D

Tällä viikolla mennään Fasun kanssa ensimmäistä kertaa tunnille! :) Kerron siitä sitten lisää kun tunti on ohi.

Essi 5.12.2014


2 kommenttia:

  1. Voi tätä heppakuumetta minkä aina saan sun blogista! :D Täytyy varmaan ihan oikeasti joku päivä uskaltautua varaamaan ratsastustunti. Pahoin pelkään vaan, että taidot on aika ruosteessa. Mitä luulet palautuuko se taito nopeasti kun on kuitenkin "ratsastustausta? " :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi :D Kannattaa varata tunti, ihana harrastus! :) Voisin kuvitella että ensin tuntuisi vähän huteralta selässä mutta nopeasti varmaan tottuu. :)

      Poista