sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Heinähäkki hevoselleHalusin tehdä Fasulle heinähäkin tarhaan, jotta se söisi päiväheiniään kauemmin. Tallilla on ruokinta kolme kertaa päivässä. Päiväheinät annetaan klo 12 ja iltaheinät klo 19 joten siinä tulee aika pitkä väli. Fasun mahavaivojen ilmetessä se sai heinää karsinaan myös n. klo 17 jolloin hevoset otetaan sisään talviaikaan. Halusin myös että Fasu olisi pidempään ulkona, koska haluan minimoida pölyaltistusta. Mielestäni hevosten pitäisi muutenkin olla ulkona mahdollisimman kauan. Nyt Fasu on ulkona n. klo 19 asti. Eli heiniä se ei saa enää karsinaan klo 17, joten päädyttiin tekemään heinähäkki. Fasulle ei myöskään heiniä häkistä syödessä kulkeudu hiekkaa/maata samalla suuhun.

Aloitettiin lauantai-aamuna häkin suunnittelulla. Halusin tämän tyylisen häkin. Sitten tarvikkeiden etsintää. Lautoja löydettiin aitasta ja kansi sahattiin vanhan tietokonepöydän kannesta. Myös naulat ja ruuvit löytyi valmiina. Häkin kalteva seinä tehtiin jostain vanhasta kaapin takaseinästä. Seinän pitää siis olla liukaspintainen, jotta heinät valuvat alas.

Ostoslistalle jäi:

- Verkko, löydettiin K-raudasta muoviverkkoa, silmäkoko 5cm x 5cm, 19,90e.
- Sarana kanteen, K-raudasta 2,95e.
- Reikävanne häkin kiinnitystä varten, K-raudasta, 7,95e

Kun seinä oli saatu naulattua kiinni kehikkoon, lähdin äkkiä tallille jotta ehdin maastoon ennen pimeää. Takaisin tultuani pikkuveljeni olikin tehnyt häkin valmiiksi. :D Hän teki muutenkin suurimman osan työstä, itse olin apulaisena. :)

Kehikko

Testausta
Olin lukenut netistä, että sopiva verkon silmäkoko olisi kuivaheinälle 4,5cm ja esikuivatulle heinälle 3cm. Fasuhan syö siis esikuivattua säilöheinää. Kaupasta ei kuitenkaan löytynyt kuin tuota 5cm silmäkoolla olevaa ja sitten jotain ihan pienellä silmäkoolla olevaa verkkoa. Kuten näkyy tuosta saa nyt aika paljon heinää kerralla, joten jos heinät eivät kestä tarpeeksi kauan, vaihdan verkon tiheämpään. Ja jalat tuohon tulee jossain vaiheessa jotta olisi vähän tukevampi. Muuten häkki vaikuttaisi ihan toimivalta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti