keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Mahahaava


Fasu on nyt syönyt GastroGard lääkettä reilun viikon ja se näyttää tehoavan. Eli sillä ilmeisesti on/oli mahahaava. Maha ei enää vaikuta kipeältä ja Fasu on vähän pirteämpi. Olin viime viikolla kahtena iltana tarkkailemassa Fasua, to ja la. Torstaina se vielä iltaheiniä syödessään nosteli jalkaa, huiski hännällä ja potkaisi karsinan seinää muutaman kerran parin tunnin aikana. Lauantaina vaikutti jo paljon tyytyväisemmältä, eikä syöminen ollut enää niin agressiivista. Ei potkinutkaan enää. Maanantai-aamuna oli potkaissut yhden kerran. Sylkirauhanen leuan ja kaulan välissä ei ole enää turvonnut.

Perjantaina vielä hiukan turvotusta vasemmalla, oikealla puolella normaali.

Jouduin irrottamaan Fasun kengän sunnuntaina vasaralla kun se roikkui kaviossa enää parilla naulalla ihan vinksinvonksin. Olin huomannut jo aiemmin, että kenkä on vähän löysällä, mutta ajattelin sen lähtevän ihan itsekseen irti. Kengittäjä kävi lyömässä kengän takaisin maanantaina.

Tuosta 7 tuubin GastroGardista riittää Fasulle onneksi 10 päivää, koska Fasulle annetaan sitä 400kg mukaan. Eli huomenna on viimeinen päivä ensimmäisestä kuurista. Pyysin eläinlääkäriltä kuitenkin vielä toisen kuurin ja hänen mielestään 20 päivän kuuri pitäisi jo alkaa riittää. Eläinlääkärin kautta sai paketin halvemmalla, 240 euroa. Nythän meillä ei ole siis tietoa minkälainen haava Fasulla on, joten täytyy vain syöttää kuurit loppuun ja toivoa, ettei oireet palaa.

Nyt ollaan maastoiltu paljon, käyntiä ja välillä ravipätkiä. Kylmimmillä ilmoilla pelkkää käyntiä. Tänään oli -12°C ja tuntui jo aika kylmältä mennä käyntiä maastossa. 40 minuuttia pystyin olemaan selässä jäätymättä. Tavalliset ratsastushousut alkavat olla aika kylmät. :D Piti tilata Pikeurin talviratsastushousut, mutta tuli näitä yllättäviä menoja niin jäi tilaamatta. Viikonloppuna tilasin kuitenkin paksumman ratsastustakin, mutta tilausvahvistuksessa luki toimitusajan olevan noin 2 viikkoa, joten eipä kerinnyt näille pakkasille..

Alla kuvia maanantailta, kun siskoni oli mukana tallilla niin käytiin pyörähtämässä kentällä kuvauksissa. :)

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka kaunis heppa! :) itekkin ratsastin nuorempana! Tuli aivan "heppakuume" kun selasin sun blogia :)

    VastaaPoista