keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Hyvinvointia ravintolisistä

Ylläpidän omaa terveyttäni ja hyvinvointiani syömällä liian yksipuolisen ruokavalioni lisäksi Evonia Camelina-pellava-sarviapila-metioniini-sinkki-vitamiinikapseleita, Tri Tolosen Ubikinon eli koentsyymi Q10 50mg kapseleita sekä Ladyvita monivitamiinia.


Keltainen (2kpl vuorokausiannos) Ladyvita, ruskea (2kpl) Ubikinon, punainen Evonia.

Evonia kapseleita syön hiusten kasvatuksen vuoksi, vaikka en ole huomannut niiden merkittävästi nopeuttavan hiusten kasvua. Tuotteen pitäisi kuitenkin ylläpitää hiusjuuren verenkiertoa ja ravinnonsaantia, hiusten kasvuvoimaa ja hyvää rakennetta sekä estää hiusten lähtöä ja aktivoida hiussolujen tuotantoa.

Ubikinoni mm. ehkäisee vanhenemismuutoksia, ihon rypistymistä, LDL-kolesterolin hapettumista sekä verensokerin ja verenpaineen nousua. Veren ubikinonipitoisuus on suurimmillaan 20-vuotiaana, jonka jälkeen se vähitellen pienenee.

Ladyvita sisältää 13 vitamiinia ja 9 kivennäisainetta, joita alle 49-vuotias nainen tarvitsee.
Aina lautaseni ei näytä noin yksipuoliselta, mutta kuitenkin liian usein. Salaattia on lautasellani hyvin harvoin. Usein ei vaan ole aikaa valmistaa sitä. Salaattiainekset ovat mielestäni myös aika kalliita ja varsinkin tällä hetkellä minulla on tarkka budjetti mitä kaupasta voi ostaa. Hedelmiä ja vihanneksia tulee sentään ostettua esim. välipalaksi. Kaupan valmisruuat (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) aiheuttavat lähinnä ällötystä kaikkine lisäaineineen, joten nykyään valmistan lämpimät ruuat mahdollisimman usein itse.


Taulukossa vitamiinit ja kivennäisaineet määrineen, joita Ladyvita (2 tabl.) ja Evonia (1 kaps.) -valmisteet sisältävät. Suositeltava päivittäinen saanti (naiset 18-30v) otettu vuoden 2014 Suomalaisista ravitsemussuosituksista. Suluissa olevat luvut tohtori.fi -terveyssivustolta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti