sunnuntai 3. elokuuta 2014

Tehotunnilla


Perjantaina menin tehotunnille Laukan ratsutilalle. Sain ratsukseni 8-vuotiaan torinhevosen nimeltä Ford, eli Veeti. Hoitaessa Veeti oli oikein kiltti. Kooltaan Veeti on isompi ja leveämpi kuin Fasu, mutta nopeasti totuin siihen selässä. Ratsastaessa Veeti kuunteli hyvin, ja varsinkin laukassa se oli paljon helpompi ratsastaa kuin Fasu.

Kamera unohtui kotiin ja lisäksi menimme maneesissa, joten tuskin olisi kovin hyviä kuvia saanutkaan. Piirsin kuvat havainnollistamaan tehtäviä, joita menimme. En ole pätkääkään taiteellinen ihminen, joten älkää välittäkö ei symmetrisistä kuvioista. :D Meitä oli tunnilla kaksi, joten sai todella yksilöllistä opetusta.

Aluksi menimme ravissa ympyrät päädyissä ja loivat kiemurat sivuilla. Sitten samaa laukassa. En ole tottunut laukkaamaan Fasulla läheskään noin paljon, joten kuuma tuli!


Seuraavaksi ratsastettiin ravissa keskiympyrää kartioiden välistä. Kartioiden välissä tehtiin käyntisiirtymät.  Tämän jälkeen kartioiden kohdalla tehtiin pysähdys ravista. Myös pysähdykset oli helpompi tehdä Veetillä kuin Fasulla. 

Sitten otettiin laukkaa, ja kartioiden kohdalla ravisiirtymät.  Kuvioon lisättiin ympyrät molempiin päätyihin. Tätä mentiin ravissa ja laukassa.
Sitten menimme yhdellä ympyrällä temponmuutoksia laukassa. Ja vielä loppuverryttely kevyessä ravissa.

Omassa ratsastuksessani parannettavaa:

- nyrkit pystyyn ja kädet kokoajan samalla tasolla, kyynerkulma
- jalat rennoksi, varsinkin laukassa puristan helposti polvella jolloin jalka nousee
- asetuksen jälkeen tarkkana suoristuksessa

Ensi viikolla menen tavalliselle tunnille. Jatkossa menen Fasulla mahdollisimman paljon ilman jalustimia, jotta saisin rentoutta jalkoihin. Liinassa ratsastuksesta voisi myös olla hyötyä.


Onko kenellä samoja ongelmia ratsastuksessa, ja vinkkejä niiden korjaamiseen? 

2 kommenttia:

  1. Mun suurimmat ongelmat on juurikin välillä epätasainen käsi ja kantapäät nousee+ polvi puristuu. Näitä on koitettu koko 11 vuotta karsia, mutta aina ne jossakin vaiheessa nousevat esille..:D Ikinä ei siis voi olla täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeintä kai on, että itse tiedostaa ongelmansa ja yrittää parhaansa niiden poistamiseksi. Vaikka välillä on kyllä todella ärsyttävää kun ei ole täydellinen! :D

      Poista