torstai 7. elokuuta 2014

Fasumaista


Mentiin siskoni kanssa tallille tänään siinä kolmen jälkeen. Fasulla oli hurjat spurtit laitumella, mutta tuli lopulta luokseni ja mentiin talliin. Siskoni sai ratsastaa Fasun ja minä laittelin ruokia valmiiksi, katselin ratsastusta ym. 


Tunnin kuluttua hoidin Fasun harjaamalla ja pesin hiet pois haalealla vedellä ja sienellä. Fasu ei tykkää yhtään jos sitä pesee kylmällä vedellä, joten lämmitän aina veden vedenkeittimellä ja sekoitan kylmää vettä niin että tulee sopivan haaleaa.


Vein Fasun ulos ja annettiin heinät. Fasu on nyt laitumella kahden muun hevosen kanssa ympäri vuorokauden. Onneksi enää ei ole paljoa paarmoja. Aitauksessa on pihatto, mutta hevoseni ei sinne uskalla mennä. Talutin sen sinne syömään pari kertaa viikonloppuna. Piti ottaa iso loikka kynnyksen yli kun oli niin jännää. Ja sen jälkeen ei meinannut uskaltaa tulla pois. Vauhdilla tapahtui poistulokin. 

Fasu alkoi heinäkuussa yskimään päivisin tallissa ja ratsastaessa, joten senkin takia parempi olla mahdollisimman paljon ulkona. Lisäksi syötämme sille Cavalor Bronchix Purea ja yskiminen onkin jo lähes kokonaan loppunut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti