sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Hevosen keväthuoltoa osa 2

Madotus

Olen lähettänyt Fasun kolmen päivän lantanäytteet keväisin ellab eläinlaboratorioon. Epg eli munien määrä lannassa oli tänäkin vuonna 0, joten ei tarvinnut madottaa. Syksyllä Fasu madotettiin Equest Pramoxilla.  

Pölyallergian hoitoa

Pölyallergiset oireilevat yleensä pahiten siitepölyaikaan. Vertailin merkintöjä viime keväältä ja tältä keväältä. Yskä tammikuusta toukokuun puoleen väliin on ollut samaa luokkaa, eli yleensä muutama yskähdys liikutuksen alussa, yleisemmin kentällä kuin maastossa. Fasu sai toukokuun alussa viikon Sputolysin kuurin liman irrotukseen.

Lihashuoltoa

Talvella Fasu alkoi venytellä itseään tarhassa tai harjatessa eri tavoin. Tällaista en ollut aiemmin huomannut. Välillä se siirsi etujalkoja eteen ja venytteli nojaamalla taakse. Myös niskaa/kaulaa venytteli ja lähes päivittäin näin sen venyttävän takajalkojaan.

Fasu söi viimeksi syksyllä parin viikon Cavalor Muscle Fit -kuurin ja huhtikuussa syötin sille samanpituisen kuurin. Tuote ennaltaehkäisee ja poistaa lihasjäykkyyksiä sekä ehkäisee tulehduksia. Muscle Fit sisältää vitamiineja, mineraaleja, yrttejä, aminohappoja, rikkiyhdisteitä, luonnollisia antioksidantteja ja muita ravintoaineita. 

Toukokuun alussa Fasulla oli kraniosakraalihoito. Mainitsin ennen hoitoa venyttelyn lisäksi myös kuolaimen narskuttelusta ja siitä että Fasu välillä jumittaa alamäessä.

Kaiken takana on, kuten aiemminkin, lantio. Fasun lantio on valunut, eikä se jaksa pitää sitä oikeassa asennossa. Peruutusharjoituksilla saa vahvistettua lantiota, jolloin saa voimaa takaosaan. Tällöin myös alamäessä kulkeminen helpottuu kun saa takaosan paremmin mukaan. Fasun lantio on myös vähän vino. Oikea puoli takaosasta oli vähän enemmän jumissa, joka taas heijastui vasempaan lapaan, palleaan ja kalloon. Fasu sai kehuja hyväkuntoisesta karvasta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti