lauantai 28. toukokuuta 2016

Fasun muuttoFasun ystävä Essi lähti hevosten taivaaseen joten jouduin tekemään päätöksen Fasun muutosta toiselle tallille. Pari stressaavaa, surullista viikkoa ehdin totuttautua ajatukseen ja 12.5. oli muuttopäivä. Kolmen sisaruksen yhteistyönä vähän epävarman hevosen lastaus sujui suht nopeasti.

11.5. hyvästit kotitallin maastoille.

Uudella tallilla Fasu oli ensin reilu viikon yötäpäivää tarhassa. Tarhan toisesta päästä se pääsi kätevästi portit avaamalla totuttelemaan laitumeen. Tarhan vieressä olevassa pihatossa odottivat Fasun uudet kaverit, joihin se pääsi ensin tutustumaan näkö-, kuulo- ja hajuyhteydellä.

Pari ensimmäistä päivää oli vaikeimmat, kun Fasu hirnui ihmeissään. Itselle tuli tietenkin paha mieli kun ajattelin että se hirnui surussaan kaverin perään. Olisi niin mielenkiintoista päästä lukemaan hevosen ajatuksia. Toinen asia joka itseäni myös on huolestuttanut, on mahahaava. Muutto on aina stressaavaa hevoselle, enkä haluaisi Fasun enää kärsivän vatsaoireista. Mitään siihen viittaavia oireita ei onneksi ole ollut.

Uudessa tarhassa liikutuksen jälkeen.
Taitaa olla päiväunien aika..
Mutta ensin piehtaroidaan.

Ollaan tutustuttu uusiin maastoihin sekä menty kentällä 1-2 kertaa viikossa. Minun lisäkseni Fasulla käy liikuttaja, joka kävi myös meidän omalla tallilla ratsastamassa. Fasu on käyttäytynyt oikein hienosti, mitä nyt silloin tällöin pientä jännitystä ilmassa. Maastoissa liikkuu hevosia myös kärryineen ja yksi päivä kohdattiin sellainen pelotus. Eipä ollut aiemmin meidän yhteisten 13 vuoden aikana tullut hevonen+kärryt yhdistelmää vastaan!


Kanavan laidalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti