torstai 21. tammikuuta 2016

Kohti terveellisempää ruokavaliota


Joulukuussa tuli syötyä aika paljon herkkuja, joten nyt on ollut taas aika keskittyä terveellisempään ruokavalioon. Pienillä valinnoilla voi helposti muuttaa ravintoa parempaan suuntaan. Ajattelin koota tähän mitä itse olen pikkuhiljaa tai suurinta osaa jo pidemmän aikaa muuttanut ruokailussani.
- Pasta: Tavalliset makaronit, spagetit ym. olen vaihtanut täysjyvätuotteisiin.

- Leipä: Ostan yleensä vain ruisleipää. Joskus ostan jotakin vaaleaa siemenleipää.

- Maitotuotteet: Eniten maitotuotteista ostan maitorahkaa. Jos ostan maitoa on se rasvatonta. En syö jogurtteja koska esim. maitorahkasta ja marjoista saan terveellisemmän version.

- Leikkeleet: Leikkeleen valitsen mahdollisimman korkean lihapitoisuuden mukaan.

- Margariini: Käytän Keiju -kasvirasvalevitettä, joka on vähäsuolainen ja valmistetaan rypsi- ja camelinaöljyistä.

- Öljy: Ruoan valmistuksessa käytän rypsiöljyn sijaan oliiviöljyä.

- Leivonnaiset: Leivon mielummin leivonnaiset itse kuin ostan kaupasta. Näin en joudu syömään turhia lisäaineita.

Valmismehuja, virvoitusjuomia tai juustoa en osta ollenkaan ellei ole joku erikoistilanne. Juustoraastetta käytän joskus ruoanvalmistuksessa. Valmisruuista syön pinaattikeittoa, pinaattilettuja ja maksalaatikkoa, muuten valmistan ruoat itse. Noin kerran viikossa herkuttelen, jolloin mieluiten ostan jäätelöä tai suklaata. Karkkia tai sipsejä syön harvoin.


Löytyykö teiltä vinkkejä terveelliseen ruokavalioon? :)

 

3 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! <3 mulla myös käytössä mm täysjyväpastat ja myös ruisleipää tulee syötyä vaaleaa enemmän. Teen myös smoothieta aika paljon,ja tänään julkaisin blogiini yhden ohjeen :) koitan myös välttää liikaa valmisruokien syöntiä, vaikka joskus töihin on pakko semmoinen ostaa http://anskisss.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! :) Itse en ole vielä kertaakaan tehnyt smoothieta, vaikka mielessä on kyllä ollut että voisi kokeilla.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista