torstai 4. kesäkuuta 2015

Istunnan korjausta ja holtitonta laukkaa

 


 Parit tunnit jäänyt julkaisematta toukokuulta, joten ne tulee nyt tässä.

6.5. tunnilla keskityttiin enemmän omaan istuntaani. Siirtämällä lantiota vähän eteen, siirtymättä kuitenkaan taaksepäin satulassa ja aktivoimalla vatsalihakset yritin korjata notkoselkääni. Yläkroppaa pitäisi yrittää saada rennoksi. Välillä puristan polvella, jota korjattiin avaamalla lonkat.

Tehtiin ihan perusjuttuja. Ötökät vähän kiusasi Fasua. Laukattiin ympäri kenttää. Tuuli aika paljon joten Fasu sai siitä vielä lisää vauhtia laukkaan. Laukassakin yritin istua rentona, syvällä satulassa. Vasempaan kierrokseen laukatessa Fasu viskoi päätään kun ötökät ärsytti, jonka seurauksena ohjat löystyivät välillä ja sitten Fasu kompastui ja melkein kaatui. Turpakin oli ihan hiekassa, mutta selvittiin onneksi säikähdyksellä. Fasu on etenkin laukassa niin etupainoinen, että ohjat täytyy pitää hyvin tuntumalla.

Tallissa venytin Fasun jalat, pesin hiet ja kylmäsin jalat. 


 13.5. keskiviikkona oli kova tuuli ja sadekuuroja joten mentiin pitkästä aikaa maneesissa. Tehtiin ensin käynnissä pitkillä sivuilla pohkeenväistöä. Oikeaan kierrokseen ei ensin onnistunut, mutta kun korjasin lantiotani oikealle alkoi väistö sujua. Istunnalla on niin suuri merkitys. Siirryttiin kevyeen raviin ja tehtiin voltit kulmiin ja pitkillä sivuilla asetusta sisäänpäin.

Tunnin puolivälissä hetki käyntiä pitkin ohjin jonka jälkeen jatkettiin harjoitusravissa. Alettiin laukata ensin oikeaan kierrokseen. Tuli aika monta väärää nostoa. Laukattiin koko maneesin ympäri ja Fasu oli taas vauhdikas. Laukassakin yritin korjata istuntaani oikealle. Vasempaan kierrokseen meni paremmin ja rennommin.

Jatkettiin kevyessä ravissa ja yritin saada Fasun menemään rentona molempiin suuntiin. Lopuksi meni ihan hyvin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti