perjantai 15. toukokuuta 2015

Kymmenes tunti takana


Toissa viikon ratsastustunnilla koettiin taas haasteita. Aloitettiin ravaamaan ympäri kenttää kevyessä ravissa. Tehtiin muutamia ympyröitä jonka jälkeen jäätiin pääty-ympyrälle. Työstettiin ensin oikeaa kierrosta. Käynnissä Fasu asettui ja taipui hyvin. Ravista tehtiin välillä siirtymisiä käyntiin ja yritettiin hyvästä käynnistä päästä heti samaan ravissa. Vaihdettiin suuntaa vaikeampaan ja alettiin jumpata asetuksilla. Lopulta sain Fasun läpi myös vasempaan kierrokseen. 


Hetken kävelyn jälkeen alettiin laukkaamaan ensin oikeaan kierrokseen pääty-ympyrällä. Tällä kertaa laukannostot sujuivat hyvin tähän kierrokseen! Tehtiin kolme laukannostoa. Laukattiin myös koko kenttää. Oikeassa kierroksessa piti olla tarkkana ettei asettanut ympyröillä liikaa sisäohjalla. Siirryttiin raviin ja vaihdettiin suuntaa.

Mentiin vasemmassa kierroksessa pääty-ympyrällä ja huomasin heti, että lapa alkoi työntyä ulospäin kohti kentän porttia kun mietinkin laukannostoa. Tähän suuntaan laukkaaminen olikin aika hirveää. Ensin tuli väärää laukkaa. Sitten Fasu säntäsi pois ympyrältä pari kertaa. Toisella kerralla se puri kiinni kuolaimeen niin ettei minulla olisi mitään vaikutusvaltaa. Tehtiin tähän kierrokseen monta nostoa, eikä laukattu kauaa kerralla. Viimeisen onnistuneen noston jälkeen otettiin loppuravit keventäen. Tunti venähti 20 minuuttia normaalia pidemmäksi.

Tunnin jälkeen alaselkäni kipeytyi useaksi päiväksi niin että varsinkin istuminen teki pahaa. Venyttelin selkää kivun sallimissa rajoissa ja liikkuminen auttoi kipuun. Alan nyt tehdä säännöllisesti selkälihaksia ja sain opettajalta ohjeita notkoselän korjaamiseen. Toivottavasti pääsen siitä pian eroon!

Fasu on ihan innoissaan kun saa jo maistella tuoretta ruohoa. :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos kun jätit linkkiä blogistasi, täällä näyttää tosi kivalle! :)

    Jään lukijaksi ja tulen vierailemaan toistekkin!

    Hauskaa viikkoa!

    VastaaPoista