perjantai 5. joulukuuta 2014

Fasun kuulumisia + ruokintaa


En olekaan vähään aikaan kirjoitellut Fasusta. Syynä se, etten ole oikein saanut kuvailtua tallilla hämärien päivien tai kiireen vuoksi. Enkä ole viitsinyt kuvattomia postauksia kirjoitella. Harjoitteluni makeistehtaalla loppui kaksi viikkoa sitten ja samana päivänä sain prosessinhoitajan tutkintoni suoritettua. Ennen joulua pitäisi saada tutkintotodistus. Nyt olen lomaillut ja töiden hakua aloittelen varmaan tammikuussa. Päivät menevät todella nopeasti, joten mitään hirveää intoa ei töihin vielä ole. Eli 21.10. alkaen alettiin ravaamaan Fasulla suoria uria maastossa, kentällä ja maneesissa. Ravailut sujuivat hyvin, Fasu ei ollut mitenkään liian reipas eikä tullut mitään sinkoiluja tms. Jalkaan ei myöskään ilmestynyt turvotusta eikä ylimääräistä lämpöä. Reilun kolmen viikon kuluttua tuosta, 13.11. soitin eläinlääkärille ja kysyin hänen mielipidettään normaalin ravityöskentelyn aloituksesta. Aloitettiin sitten ihan normaalisti ravailemaan, ympyröillä ja muilla kaarevilla urilla, tietysti Fasun kunnon mukaan. Laukattu ollaan vasta reilu viikko suorilla urilla, vaikka senkin olisi saanut aloittaa jo aiemmin. Laukassa Fasu on välillä ollut aika vauhdikas joten on saanut tehdä töitä saadakseen sen raviin ennen kulmaa. Maastossa en ole vielä laukannut, täytyy joku päivä kokeilla miten jarrut siellä toimivat. 


Suitset päähän.


Ja menoksi!

Fasulla on nyt pitkin syksyä ollut ripulia, ei joka päivä, mutta aina välillä. Syötin sille Psyllium kuurin,  jos vaikka olisi kertynyt hiekkaa mahaan. Jätin myös hiekkakivennäisen pois ja ostin tilalle St. Hippolyt Gemüse-Kräuter-Mineralien, joka on kivennäis-hivenaine-vitamiinilisäravinne. Muuta en ole ruokinnassa voinut muuttaa, koska Fasu on saanut vain heinää ja kivennäisen. Tällä viikolla maha onkin pysynyt hyvänä, toivottavasti jatkossakin.

Tämä ja ylemmät lokakuussa otettuja.

Nyt kun ollaan palailtu normaaliin liikuttamiseen Fasu tarvitsee muutakin kuin heinää. Se ei ole kuitenkaan ikinä tarvinnut paljoa väkirehua. Mysliä syötettiin ennen sairaslomaa 0,75l päivässä. Nyt olen ruvennut antamaan varovasti mysliä, ensin 1dl päivässä ja nyt 2dl, nostan annostuksen varmaan 0,5dl päivässä, mutta en luultavasti tuon säkin jälkeen enää mysliä syötä. Uutena lisänä Fasun ruokailuun tulee Racing Protein, ensin 1dl päivässä ja jatkossa tarvittaessa päivitetään määrää. Lisäksi Black Horsen sinkkivalmistetta 10g/päivä, koska Fasulla on sinkin puutoksen oireita, kuten hilsettä ja nuolemista.

Alla vielä tuoreita kuvia tältä päivältä.

Sumuisaa.

Sleepy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti